۱۶ دی ۱۴۰۱، ۸:۰۲

خاطره‌بازی با تیتراژهای ماندگار-۷۶؛

«مارکوپولو» و خاطره مرموز یک تیتراژ/ صداهایی که دیگر نیستند

«مارکوپولو» و خاطره مرموز یک تیتراژ/ صداهایی که دیگر نیستند

تیتراژ ابتدایی انیمیشن-مستند «مارکوپولو» بی‌تردید از آن دسته تیتراژهایی است که هم تماشایش برای ما عجیب و غریب بود و هم ملودی موسیقی‌اش دربرگیرنده حس و حال خاصی بود.

خبرگزاری مهر – گروه هنر – علیرضا سعیدی: کارکرد تیتراژ چیزی شبیه به جلد کتاب است که طراحش تلاش می‌کند با انتخاب عناصر، فرم‌ها و چینش‌ها با کمک گرافیک و موسیقی مخاطبان یک اثر را در جریان موضوع قرار دهد. شرایطی که گاهی بسیار نکته‌سنج، اندیشمندانه و حساب شده پیش روی مخاطبان قرار می‌دهد و گاهی هم به قدری سردستانه و از روی ادای یک تکلیف اجباری ساخته می‌شود که بیننده را از اساس با یک اثر تصویری دور می‌کند.

آنچه بهانه‌ای شد تا بار دیگر رجعتی به کلیدواژه «تیتراژ» داشته باشیم، مروری‌بر ماندگارترین و خاطره‌سازترین موسیقی‌های مربوط به برخی برنامه‌ها و آثار سینمایی و تلویزیونی است که برای بسیاری از مخاطبان دربرگیرنده خاطرات تلخ و شیرینی است و رجوع دوباره به آن‌ها برای ما در هر شرایطی می‌تواند یک دنیا خاطره به همراه داشته باشد. خاطره‌بازی که پس از آغاز و انتشار آن در نوروز ۱۴۰۰ استقبال مخاطبان، ما را بر آن داشت در قالب یک خاطره‌بازی هفتگی در روزهای جمعه هر هفته، روح و ذهنمان را به آن بسپاریم و از معبر آن به سال‌هایی که حالمان بهتر از این روزهای پردردسر بود، برویم.

«خاطره‌بازی با تیتراژهای ماندگار» عنوان سلسله گزارشی آرشیوی با همین رویکرد است که به‌صورت هفتگی می‌توانید در گروه هنر خبرگزاری مهر آن را دنبال کنید.

در هفتاد و ششمین شماره از این روایت رسانه‌ای به سراغ موسیقی تیتراژ یک انیمیشن – مستند به نام «ماجراهای مارکوپولو» رفتیم که بدون تردید یکی جذاب‌ترین و تماشایی‌ترین انیمیشن‌های دهه شصت یا تخصصی‌تر «انیمه» هایی بود که به دلیل ساختار فنی و محتوایی که در آن دوران کمتر تجربه می‌شد، از مفید ترین کارتون‌های ویژه نسل نوجوان به حساب می‌آمد. ساختاری که ترکیبی از فیلم‌های مستند و کارتون بود و عملاً می‌توانست به عنوان یک پروژه مفید آموزشی برای مخاطبان نوجوان آن سالهای تلویزیون کارکرد داشته باشد.

به ویژه اینکه در این چارچوب از کشور ایران به عنوان یکی از سفرهای تجاری – توریستی مارکوپولوی واقعی یاد می‌شد و ما که مخاطبان این کارتون بودیم حس و حال جالب توجهی را از پس یک انیمیشن ژاپنی تجربه می‌کردیم که توانست اینچنین در یاد و خاطره ما بماند. البته بماند که در همین اواخر هم تعدادی از سازندگان آنونس های تبلیغاتی تلویزیون در تبلیغ یک شامپو سعی داشتند با عبارت «مارکو برایمان چه آوردی؟» نقبی به خاطره سازی جذاب نوجوان‌های دهه شصتی با استفاده از سفرهای مارکوپولو بزنند اما همه می‌دانیم که این مارکوپولو دوست داشتنی ما کجا و این مارکوپولوی فیک و تاجرمسلک در تبلیغات شامپو کجا…!

«مارکوپولو» و خاطره مرموز یک تیتراژ/ صداهایی که دیگر نیستند

آن هنگام که در موسیقی ابتدای تیتراژ که به شدت دربرگیرنده نوای محزون و مرموزی بود، مارکوپولوی قصه ما با یک شنل باشکوه مشکی رنگی که جریان باد ابهت آن را دو چندان می‌کرد با آن چشمان مشکی و درشتش که از شیرینی‌ها و تلخی‌های موسیقی تیتراژهای کارتون‌های دهه شصت هرچه بگوییم کم گفتیم. موسیقی‌هایی که در آنِ واحد ما را یاد مشق نوشتن هایی می‌انداخت که در هر شرایط تماشای کارتون را برایمان دلهره آور می‌کرد. اما این چه دلهره و اضطرابی بود که بعد از گذشت چند دهه از ساخت چنین آثاری و موسیقی‌هایش از آن به عنوان نوستالژی و خاطره‌ای یاد می‌کنیم اما انگار شیرینی‌هایش از تلخی اش ماندنی‌تر است ژاپنی‌ها در خلق شخصیت‌هایی با این مشخصات فیزیکی استادند به افقی می‌نگریست و سپس جناب ناصر ممدوح با آن صدای مانای خود که خداوند سلامت نگهدارتشان، می‌گفت: «ماجراهای مار کوپولو»؛

موسیقی غم انگیز قصه ما ادامه پیدا می‌کرد و خط درشت ژاپنی بیننده را به تماشای قصه‌های پرفراز و نشیب یک انیمه براساس واقعیت دعوت می‌کرد و در همین اثنا بود که نقش ونگاره های از دل تاریخ برآمده که عمدتاً مبتنی بر نشانه‌های تاریخی مکان‌های در مسیر سفرمارکوپولو از جمله ایران بود به تماشاگر نوید تماشای سریالی را می‌داد که می‌توانیم از آن بیاموزیم و در نهایت آن گل شقایق قرمز که با تند کردن مسیر رشدش می‌رفت و وصل می‌شد به مسیر اصلی داستان ماجراهای مارکوپولو که موسیقی تیتراژش بدجور به دل می‌نشست.

سریال انمیشن – داستانی «ماجراهای مارکوپولو» بنا به آنچه در بانک‌های اطلاعاتی موجود در اینترنت وجود دارد، نام انیمه ای ژاپنی است که براساس سفرهای مارکوپولو تاجر و جهانگرد ایتالیایی توسط دو شرکت «مدهاوس» و «ام کی» در ۴۳ قسمت ۳۰ دقیقه‌ای تولید و بین سالهای ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۰ از شبکه «ان اچ کی» ژاپن پخش شد. مجموعه‌ای که قسمت‌هایی از آن نیز در اوایل دهه شصت خورشیدی آن هنگام که بیشتر ما فقط از نعمت تلویزیون‌های سیاه و سفید بهره مند بودیم از برنامه کودک و نوجوان شبکه دو تلویزیون خودمان پخش شد.

داستان پرفراز و نشیب سریال «ماجراهای مارکوپولو» با آن دوبله‌های شاهکارش به مدیریت ناصر ممدوح هم از این قرار بود که نیکولو پولو، بازرگان ونیزی، پس از ۱۳ سال همراه با برادر خود ماتئو با پیامی از قوبلای خان، خاقان چین، به زادگاه خود باز می‌گردد و از مرگ همسرش باخبر می‌شود. مارکو پولو در ابتدا روی خوش به او نشان نمی‌دهد زیرا پدرش را مقصر این اتفاق می‌داند ولی با سخنان عمه‌اش فلورا این ارتباط به گرمی گراییده و مارکو راغب به همسفر شدن با آن‌ها می‌شود. پیش از سفر نیکولو پولو به واتیکان رفته و خواسته‌های خان بزرگ را مطرح می‌کند. کوبلای خان به منظور گسترش رابطهٔ دو کشور خواهان فرستاده شدن دو راهب آشنا به هنرهای ۷ گانه و مقداری از روغنیست که بر سر مزار مقدس می‌سوزد. راهبان در ابتدا این امر را توهین به مقدسات قلمداد کرده و با خواستهٔ خان مخالفت می‌کنند ولی سرانجام پولوها با ۲ راهب و روغن مقدس در سال ۱۲۷۱ میلادی به سمت چین حرکت می‌کنند.

«مارکوپولو» و خاطره مرموز یک تیتراژ/ صداهایی که دیگر نیستند

در طول مسیر ماجراهای گوناگونی برایشان روی می‌دهد و مارکو تمام این موارد را یادداشت کرده و نقشهٔ مسیر راه‌هایی که پیموده‌اند را می‌کشد. سرانجام پولوها به مقصد رسیده و به بارگاه قوبلای خان شرفیاب می‌شوند. البته دیگر آن دو راهب را همراه ندارند ولی توانسته‌اند روغن مقدس را با خود بیاورند. قوبلای خان شیفتهٔ هوش مارکو پولو می‌شود زیرا او می‌تواند ابتدای تنهٔ درخت زرینی که خوردنش عمر را جاودان می‌سازد را از انتهای آنکه سمی است مشخص نماید و او را به خدمت خود می‌گیرد. اما صدراعظمِ خان آچمد از این موضوع ناخرسند است و با کارشکنی سعی در غیرقابل اطمینان نشان دادن مارکو پولو دارد ولی سرانجام خودش به دست یکی از دشمنانش کشته می‌شود.

سال‌ها می‌گذرد و نیکولو و ماتئو پولو دلتنگ وطنشان می‌شوند و می‌خواهند بازگردند، مارکو از خان بزرگ تقاضا می‌کند تا به هر ۳ شأن اجازهٔ رفتن دهد ولی خان مخالفت کرده و می‌گوید تنها پدر و عموی مارکو اجازهٔ رفتن دارند و او باید بماند. سرانجام با رفتن مارکو نیز موافقت می‌شود ولی او درکنارش باید مأموریتی دیگر را نیز به پایان برساند و آن همراهی شاهزاده خانم کوکاچین تا ایران و دربار ارغون شاه است. بالاخره پولوها به اروپا می‌رسند. پس از مدتی مارکو می‌خواهد که دوباره به چین باز گردد ولی برخلاف ۲۵ سال پیش که سفرش با موفقیت به انجام رسید، این بار او گرفتار شورشیان جنووا می‌شود که با دولت ونیز در ستیزند و به زندان می‌افتد. در آنجا مارکو یادداشت‌ها و خاطرات سفرش به شرق را در قالب کتابی با عنوان «سفرهای مارکو پولو» به رشتهٔ تحریر در می‌آورد که راهنمایی می‌شود برای بازرگانان تا مسیر بهتری را در طول جادهٔ ابریشم برگزینند و دیگران تا با مشرق زمین آشنا شوند.

«مارکوپولو» و خاطره مرموز یک تیتراژ/ صداهایی که دیگر نیستند

اما یکی از نکات قابل توجه این انیمیشن خیلی جدی دهه شصتی ها که در اول این گزاره رسانه‌ای هم به آن اشاره‌ای شد، موسیقی متن و تیتراژ سریال بود که سازنده آن کسی نبود جز جناب «کی اوگورا» و «کوسوکه اونوزاکی» است که در استودیوی شرکت «کیتی رکورد» ضبز شده است. البته از این نکته هم نباید غافل بود که دو آهنگ با کلام هم برای تیتراژ ابتدایی و انتهایی نسخه اصلی مجموعه در نظر گرفنه شده بود که به سال ۱۹۸۰ در قالب نوارکاست با صدای «کویچی کاوازو» در استودیوی شرکت «نیپون – کلمبیا» ضبط شده است. فرآیندی که بینندگان آن سالهای تلویزیون طبیعتاً و مانند ممیزی‌های آن دوران کارتون‌های تلویزیون از شنیدن آن بی بهره مانند. اما همین تیتراژ نوستالژیک ابتدایی سریال ما را بس که یک دنیا برایمان خاطره سازی کرد.

اثری تمام نشدنی که ما ایرانی‌ها می‌شنیدیم اثر کوسوکه اونوزاکی است. یعنی بخشی از تِم و نوای قطعه «آغاز سفر طولانی» در طرف آلبوم نوارکاستی که به آن اشاره شد اما ما از آن به عنوان تیتراژ ابتدایی سریال مارکوپولو می‌شناسیم. روایتی محزون و غم انگیز که اگر صدسال دیگر هم از ساخت و تولید این مجموعه بگذرد ما آدم‌های دهه پنجاه و شصت مارکوپولوی معروف را با این موسیقی می‌شناسیم.

از شیرینی‌ها و تلخی‌های موسیقی تیتراژهای کارتون‌های دهه شصت هرچه بگوییم کم گفتیم. موسیقی‌هایی که در آنِ واحد ما را یاد مشق نوشتن هایی می‌انداخت که در هر شرایط تماشای کارتون را برایمان دلهره آور می‌کرد. اما این چه دلهره و اضطرابی بود که بعد از گذشت چند دهه از ساخت چنین آثاری و موسیقی‌هایش از آن به عنوان نوستالژی و خاطره‌ای یاد می‌کنیم اما انگار شیرینی‌هایش از تلخی اش ماندنی‌تر است.

کد خبر 5674058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • احمدی IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      24 3
      چرا الان این برنامه ها را پخش نمی کنند/ واقعا حیفه
    • افشار IR ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      17 1
      کاش میشد این کارتون رو با کیفیت بالا ارائه می کردید
    • IR ۱۶:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      16 0
      آه....
    • نوید IR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      22 1
      چقدر انتخاب زیبایی بود و چه قلم خوب ممنون از جناب آقای علیرضا سعیدی
    • محمد IR ۱۷:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      0 1
      سلام. من تا اونجا که می دونم و پیگیری کرده بودم موسیقی فیلم مربوط به انیو موریکونه بود . میشه لطفا دوباره تخفیف کنید و جواب صحیح رو بدید . ضمنا فیلم ضبط موسیقی این آهنگ هم در آپارات هست و ژاپنی وجود نداره .
      • IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
        2 0
        تحقیق البته
    • حسین ارجمندی IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      8 0
      مطالب فوق العاده زیبا و تاثیر گذاری بود
    • ایرانی IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      11 1
      قصه های مجید و مشق های باد کرده آخر هفته هم آخرت مصیبت بود غم تمام عالم به دلمون مینشست
    • مهدی نگهبان IR ۲۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      19 1
      با تشکر از شما که ذهن و قلبهای ما را به اون دوران خوش بُردید. یادش بخیر.روزهایی که غم نبود،زندگیها مملو لود از صداقت و صفا و سادگی. دهه ۶۰ ، شبکه دو ساعت ۶ غروب، تلویزیون های ۱۴ اینچ سیاه و سفید ،برنامه کودک و نوجوان و قصه های مارکوپولو..❤
    • IR ۲۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      13 0
      الآن تازه فهمیدیم داستانش چی بود تلوزیون کلا سانسوره فقط
    • عادل IR ۲۱:۵۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
      8 0
      یکی از کارتونهایی قدیمی که هیچ وقت بازپخش نشد در اینترنت قسمتاش موجوده ولی با کیفیت پایین چرا نباید تی وی با کیفیت بالا پخشش کنه حتی خیلیا که تخصص این کار رو دارند نتونستند کیفیت بالای این کارتون رو در جایی پیدا کنند که وویس روش بزارند که قشنگ لذت برد کارتون ویکی هم عالی بود که پخش نمیشه
    • همشهری IR ۰۱:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      14 0
      کاش تو تلوزیون کارتونا قدیم همین مارکوپلو.داستان پانزده پسر میزاشتن.
    • ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      13 1
      آفرین به شما، واقعا یادش بخیر، با خوندن نوشته هاتون ،اشکم رو درآوردید ، خدا حفظتون کنه.
    • کیهان IR ۱۴:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      7 0
      درودبرشما واقعا باخواندن این مطالب خیلی لذت بردم برای دقایقی رفتم به چهل سال قبل وخاطرات ان زمان برایم تداعی شدوباشنیدن تیتراژ اشک توچشمانم جمع شد،واقعا عالی بود.
    • سارا IR ۱۵:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      17 0
      اشک تو چشمانمان جمع شد عالی یاد همه عزیزانمان که همراه ما دیدند و الان نیستند بخیر
      • مهدی نگهبان IR ۰۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
        3 2
        و شما چقدر زیبا نوشتید: یاد اونهایی که با ما دیدند و الان نیستند گرامی باد .. 👏👏
    • سجاد IR ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      3 1
      بسیار زیبا ،دلنشین وتاثیر گذار یادش بخیر
    • محمد IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      7 1
      ای دادبیداد چقدر عمرمون زود گذشت یک لحظه بادیدن اینا حالمون قشنگ میشه ولی خیلی زود خراب
    • باقری IR ۱۶:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      12 0
      حس غم و پیری بهم دست داد هی گفتیم بزرگ بشیم بزرگ بشیم چی شد با گوش دادن این موزیک صفحات زندگیم خیلی سریع مرور ش.
    • IR ۱۶:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      0 1
      شعر ...
    • IR ۱۷:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      7 2
      من ازبچگی ازاین کارتون وآهنگش خیلی بدم میومدچون حس غم وناراحتی بهم دست میداد درعوض کارتون بل وسباستین روخیلی دوست داشتم
      • آذر IR ۲۳:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
        2 0
        😂دقیقا
    • مهرداد IR ۱۷:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      12 1
      ای داد و بیداد خاطرات تماشای مارکوپلو چقدر زیباست همه دور هم با تلویزیون قدیمی.به همین زودی و راحتی نزدیک چهل سال از عمرمون گذشت
    • خاطرات IR ۱۹:۴۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      2 2
      حالا می فهمم چرا انقدر ما دهه پنجاهیا افسرده بودیم اخه این چه اهنگ غمگینی بوده... کارتونا هم همش راجع درد و غصه بود.. یا ننه نداشتن یا بابا.. یا مثل کوزت بینوا بودن... اه حالم بد شد... نوستالژی خوبی نبود
    • IR ۱۹:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      7 0
      حتی یادش همین لحظه اشک توچشمام جمع میکنه..واقعا فقط بچه های دهه شصت می‌فهمن چی میگم..انگار قرن ها ازاون سالها گذشته..جدی چقدر غریبانه بچگی کردیم..اما چقدر رفاقتامون موندگارشدحتی تاامروز..یادش هزاران باربخیر
    • اترتبتنی IR ۲۱:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      0 0
      من که آهنگ را گوش نکردم ولی فکر کنم ودییهام باهاش خاطره دارند.🤔🤔🥴😊😊
    • IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      2 6
      یاد قدیما بخیر که هرچه جلو رفتیم فقط به گناهان وفساد جامعه اضافه شد یاد شهدا بخیر یاد دوران پاکی و صداقت بخیر
      • بینام IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
        3 1
        یاد شهدا بخیر یعنی چی یادشهدا بخیر اونا تاوان خودسری و ناکارآمدی مسؤلین رو دادن الان اوضاعمون خوبه؟ داءم خبر دزدی اختلاص رانت باروح و روانمون بازی میکنه چرا کشورای حاشیه خلیج فارس جوونای مملکتش نو به کشتن نمیدن ما خیلی بدبختیم.
    • IR ۲۲:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      7 0
      یادش بخیر دهه شصت واقعا رویایی بود حیف که دیگه پیر شدیم
    • آذر IR ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      7 0
      از بچگی هم این موسیقی و انیمه حس خوبی بهم نمیداد، چون من خیلی بچه بودم و درکی از این نوع کارتون ها نداشتم و حالا غم دوران کودکی و برادر عزیزی که دیگه نیست، چندسال بزرگتر از من بود و این برنامه را دوست داشت،روحش شاد یادش گرامی.
      • IR ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
        1 0
        سلام روحش شاد و یادش گرامی خیلی ناراحت میشم این صحبت ها را می‌شنوم
    • IR ۲۳:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
      2 0
      اکثر کارتونهای دهه شصت باتیتراژ وآهنگ خودشون پخش نمیشدن
    • IR ۰۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
      1 0
      وای دلم تنگ شد واسه بچگی هامون
    • نسل سوخته IR ۰۲:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
      2 0
      یکی من که اصلا اون دورانو دوست ندارم،اه اه اه،اینایی که دوست دارن معلومه سختی نکشیدن .اگه دنیا رو هم بمن بدن و بگن برگرد اون دوره ، بازم قبول نمیکنم،چقد مریضی کشیدیم،چقدر سختی ،وای وای وای
    • IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
      2 0
      اون موقع تمام کارتون ها رنگ و بوی افسرده داشت. کارتنهای الان واقعا آموزنده تر و امید بیشتری توش هست. مارکوپولو،مهاجران،زنان کوچک،حنا،نل و... همه شون چیزی جز تزریق افسردگی نداشتند . نمیگم کارتونهای بدی بودند ولی سن من یعنی دهه ۶۰ واقعا این کارتنها تعدد داشتند
    • علی IR ۲۰:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
      0 0
      یادش بخیر
    • IR ۲۱:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
      0 0
      واقعا دلم گرفت گویی همه ی تلخی ها و دوران سخت اون روزها برام مرور شد
    • سید IR ۲۳:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
      0 0
      یادش بخیر ایام کودکی دهه شصت
    • رضا IR ۲۳:۵۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
      1 0
      با تمام سختی ها و مشقت‌های اون دوره ولی چقدر مردم باهم خوب بودن ،مهمونی ها تعداد زیاد عروسی ها ،خاطرات عزیزانی که دیگه نیستن .ولی الان همه چی نابود شده مردمی هستیم با هزار ویک مشکلات
    • محمد IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
      0 0
      اهنگ خاطره انگیز مارکوپولو اثر لوریان ژولیه فرانسوی
    • محمد IR ۲۳:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
      0 0
      واقعا چقدر سریال دوست داشتنی بود. و چه موزیک قشنگی مخصوصا موزیک قسمت آخر یادش بخیر افسانه سه برادر و زمزمه گلاکن و .....
    • پسرجان IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
      0 0
      یادباد آن روزگاران، یادباد چقدرزیباودل انگیزبود. چقدردیدن این برنامه های دلنشین کنارخانواده،پدر،مادروعزیزان آرامبخش بود. کودکی، دوره ی شیرین گذشت ،وهنوز آنقدرشیرین است که خودرادرآن ایام تصوزمیکنیم و بایادآن آرام می یابیم. کاش می شد دوباره برمی گشت
    • عادل IR ۲۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
      0 0
      سلام لطفا جواب بدید میشه شما کاری کنید تلویزیون کارتونهای قدیمی که دوبلش در اینترنت نیست برای دانلود رو پخش کنه من که خیلی تلاش کردم ولی موفق نشدن کارتونهایی مثل ویکی ماجراهی رابین هود جوان داستانهای میمی سفرهای کوکی اکهارت و..........
    • محمد رضا ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۱
      0 0
      سلام و درود ممنواز مطالب مفیدتون جای موسیقی و مطالبی از برنامه رادیویی قصه ظهر جمعه با صدای استاد رضا رهگذر در مطالبتون خالیست